Maamme. 1. Oi maamme, Suomi, synnyinmaa, soi, sana kultainen! Ei laaksoa, ei kukkulaa, ei vettä, rantaa rakkampaa kuin kotimaa tää pohjoinen, maa kallis isien. ......

1. Oi maamme, Suomi, synnyinmaa, soi, sana kultainen! Ei laaksoa, ei kukkulaa, ei vettä, rantaa rakkampaa kuin kotimaa tää pohjoinen, maa kallis isien. 

2. On maammme köyhä, siksi jää, jos kultaa kaivannet. Sen vieras kyllä hylkäjää, mut meille kallein maa on tää, sen salot, saaret, manteret ne meist´on kultaiset. 

3. Ovatpa meille rakkahat koskemme kuohuineen, ikuisten honkain huminat, täht´yömme, kesät kirkkahat, kaikk´, kuvineen ja lauluineen mi painui sydämeen. 

4. Täss´auroin, miekoin, miettehin isämme sotivat. Kun päivä piili pilvihin tai loisti onnen paisteihin, täss´ Suomen kansan vaikeimmat he vaivat kokivat. 

5. Tään kansan taistelut ken voi ne kertoella, ken? Kun sota laaksoissamme soi ja halla näläntuskan toi, ken mittasi sen hurmehen ja kärsimykset sen? 

6. Täss´on sen veri virrannut hyväksi meidänkin, täss´iloaan on nauttinut ja tässä huoltaan huokaillut se kansa, jolla muinahin kuormamme pantihin. 

7. Tääll´olo meill´on verraton ja kaikki suotuisaa: Vaikk´onni mikä tulkohon, maa, isänmaa, se meille on. Mi maailmass´on armaampaa ja mikä kalliimpaa? 

8. Ja tässä, täs´on tämä maa, sen näkee silmämme; me kättä voimme ojentaa ja vettä, rantaa osoittaa ja sanoa: kas tuoss´on se, maa armas isäimme! 

9. Jos loistoon meitä saatettais vaikk´kultapilvihin, miss´itkien ei huoattais, vaan tähtein riemun sielu sais, ois tähän köyhään kotihin halumme kuitenkin. 

10. Totuuden, runon kotimaa, maa tuhatjärvinen, miss´elämämme suojan saa, sa muistojen, sa toivon maa, ain`ollos, onnees tyytyen, vapaa ja iloinen. 

11. Sun kukoistukses kuorestaan kerrankin puhkeaa; viel´lempemme saa hehkullaan sun toivos, riemus nousemaan, ja kerran laulus, synnyinmaa, korkeimman kaiun saa.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Säännöt pääpiirtein: Kommenteissa ei tule käyttää Suomenkansaan = yksityishenkilöihin, eikä yhteisöihin virka-, työ- eikä vapaa-ajalla kohdistuvia uhkailuja, kiristystä, tappouhkauksia, eikä perätöntä paskan puhumista mustamaalaamisineen ( joka on suomen rikoslaissa rikos ) ketään ei tule väittää perättömästi seksuaalirikollisiksi, koska sellaiset valheet täyttävät mustamaalaamis rikoslainsäädännön rikoslaissa, sekä aiheuttavat mustamaalaamisen uhreiksi joutuneita kohtaan kuolemantuottamuksia, palkkamurhien tilauksia mustamaalauksien uhreiksi joutuneita kohtaan. Joista joutuvat edesvastuuseen oikeusjärjestelmän edessä mustamaalaajat. Vastuu vapautuslauseke: täällä mikään ei ole tarkoitettu provosointiin, maailma(ojen)nsotaa tässä vähiten kukaan meistä koko maailman ihmisistä odotti. Me Olemme Suomen suomalainen kansa!

Sisällys luettelo, lisää löytyy lisää kohdasta sekä muita otsikoita:

Mielenterveys - 9wzu5xmf9kj51 png C I A MK ULTRA ihmiskokeet mp4 PAKKO SUVAKOITTAMINEN ...

Mielenterveys C I A MK ULTRA ihmiskokeet mp4 PAKKO SUVAKOITTAMINEN JOHTAA MIELENKIN MENETYKSEEN